Αρχική Σελίδα
Νησιά-Μέλη
Δομή και Λειτουργία
Το Σήμα Αειφορίας
Αρχείο Ανακοινώσεων
Διεθνής Συνεργασία
Επικοινωνία - Συνδέσεις
 facebook twitter
Αρχείο Ανακοινώσεων < Επιστροφή στον κατάλογο
Πλήρης κατάλογος με πρακτικά ημερίδων συνεδρίων και συναντήσεων εργασίας
Έξυπνα Δίκτυα και Νησιά της Ευρώπης

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς έγινε το διήμερο διεθνές συνέδριο με τίτλο «Έξυπνα Δίκτυα και Νησιά της Ευρώπης» που διοργανώθηκε από το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων - ΔΑΦΝΗ στις 15 & 16 Μαΐου 2014 στην Αθήνα, με τη συνεργασία της Διάσκεψης Μη Κεντρικών Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (CPMR), με επιστημονικό υπεύθυνο το Ενεργειακό Γραφείο Αιγαίου και την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας του Ιδρύματος Friedrich Ebert στην Ελλάδα. Το συνέδριο φιλοξενήθηκε στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε, Παπάγου.

Αποτέλεσε συνάντηση υψηλού επιπέδου για τις εταιρείες δικτύων και ενέργειας, τους παραγωγούς ανανεώσιμης ενέργειας, τις εταιρείες τεχνολογίας, τις ρυθμιστικές αρχές, την τοπική αυτοδιοίκηση ειδικά των νησιών, τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και τους ευαισθητοποιημένους καταναλωτές.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Dominique Ristori, Γενικός Διευθυντής Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Κεντρική θέση είχαν ακόμα παρουσιάσεις για τον σχεδιασμό έξυπνων δικτύων στην Ελλάδα από τον ΔΕΔΔΗΕ, το σχετικό έργο σε 5 νησιά του Αιγαίου που μελετάται από το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ, καθώς και εφαρμογές έξυπνων δικτύων που υλοποιούνται ήδη σε νησιά της Σκωτίας, της Σουηδίας και της Δανίας. Τέλος, παρουσιάστηκε το σχέδιο θεσμικού πλαισίου για τους σταθμούς φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων, οι διαθέσιμες τεχνολογίες κ.α.

Το συνέδριο απευθύνθηκε στον επιστημονικό και τεχνικό κόσμο, στους σχετικούς οργανισμούς, στην τοπική αυτοδιοίκηση και ειδικά σε νησιωτικούς Δήμους και Περιφέρειες, Διαχειριστικές Αρχές, στις εταιρείες του κλάδου, στα μέσα ενημέρωσης και στους πολίτες/καταναλωτές, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να έρθουν για πρώτη φορά σε επαφή με το σύνολο των τεχνολογιών του τομέα τόσο στην Ελλάδα όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και να πληροφορηθούν από πρώτο χέρι για το εύρος των εφαρμογών, τα προϊόντα και τις ευκαιρίες για επιχειρηματικότητα σε μια ολοταχώς εξελισσόμενη αγορά.

Το συνέδριο χαιρέτισαν οι κ.κ. Ασημάκης Παπαγωργίου, Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Ιωαννίδης, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Αρθούρος Ζερβός, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε., Γιώργος Κόλλιας, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., Ελένη Μαριάνου, Γενική Γραμματέας της Διάσκεψης Μη-Κεντρικών Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (CPMR) και Nicole Katsioulis, Δ/ντρια της Aντιπροσωπεία του Ιδρύματος Friedrich Ebert στην Ελλάδα.

Χορηγοί του συνεδρίου ήταν ο ΔΕΔΔΗΕ, η Siemens, η Rokas Renewables, η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ, η SMA και η ΔΕΗ.

Δείτε επίσης: