Αρχική Σελίδα
Νησιά-Μέλη
Δομή και Λειτουργία
Το Σήμα Αειφορίας
Αρχείο Ανακοινώσεων
Διεθνής Συνεργασία
Επικοινωνία - Συνδέσεις
 facebook twitter
Αρχείο Ανακοινώσεων < Επιστροφή στον κατάλογο
Πλήρης κατάλογος με πρακτικά ημερίδων συνεδρίων και συναντήσεων εργασίας
Σημαντική Ευρωπαϊκή βράβευση του WiseGrid!! - 5 Ιουνίου 2018

Για εμάς στο ΕΠΕΓΑ και το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ που εργαζόμαστε για την υλοποίηση των καινοτόμων εφαρμογών του WiseGRID στην Κύθνο, καθώς και για τη διάχυση της γνώσης που θα παράξει το έργο στα Ελληνικά νησιά, η βράβευση αυτή μας ικανοποιεί και μας γεμίζει με δύναμη να συνεχίσουμε!

Το WiseGrid απέσπασε το βραβείο «Good Practice of the Year» στο πλαίσιο του Φόρουμ για τις Υποδομές Ενέργειας/ Energy infrastructure Forum που έλαβε χώρα στις 24 και 25 Μαΐου στην Κοπεγχάγη. Το WiseGRID ήταν ένα από τα τρία έργα που βραβεύτηκαν από την «Πρωτοβουλία για τις ΑΠΕ και τα Δίκτυα» /Renewables Grid Initiative, η οποία προάγει τη συνεργασία μεταξύ των Διαχειριστών Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας και φορέων της κοινωνίας των πολιτών με στόχο την επίσπευση της ενεργειακής μετάβασης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το WiseGRID επελέγη από τους κριτές ως το πλέον καινοτόμο έργο στον τομέα «Technology and Design» για τις τεχνολογικές λύσεις που προσφέρει και οι οποίες θα διευκολύνουν τη μετάβαση στη νέα γενιά έξυπνων, πιο ασφαλών και αποδοτικών δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη!

Το βραβείο παρέλαβε ο Álvaro Nofuentes Prieto εκ μέρους του συντονιστή εταίρου Grupo Etra από τον Ευρωπαίο Επίτροπο για το Κλίμα και την Ενέργεια Miguel Arias Caňete!