Αρχική Σελίδα
Νησιά-Μέλη
Δομή και Λειτουργία
Το Σήμα Αειφορίας
Αρχείο Ανακοινώσεων
Διεθνής Συνεργασία
Επικοινωνία - Συνδέσεις
 facebook twitter
Αρχείο Ανακοινώσεων < Επιστροφή στον κατάλογο
Πλήρης κατάλογος με πρακτικά ημερίδων συνεδρίων και συναντήσεων εργασίας
Ημερίδα για τη χωροθέτηση των ΑΠΕ, τους υδατικούς πόρους και την αφαλάτωση στο Αιγαίο,
Μυτιλήνη, 12 Ιουνίου 2009

Το Ενεργειακό Γραφείο Αιγαίου σε συνεργασία με το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων ΔΑΦΝΗ διοργάνωσε εκδήλωση για την αειφορία στο Αιγαίο, με έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την ανακύκλωση και την Ευρωπαϊκή συνεργασία.

Στην εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκαν περίπου 50 άτομα έγινε μια παρουσίαση των δράσεων του δικτύου ΔΑΦΝΗ από τον Πρόεδρο και Δήμαρχο της Ίου κ. Γιώργο Πουσσαίο, ενώ ο διευθυντής του ενεργειακού γραφείου κ. Ηλίας Ευθυμιόπουλος έκανε μια ενημέρωση για το ενεργειακό γραφείο, την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Σύμφωνο των Δημάρχων», για το πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» καθώς και για τα Πράσινα Νησιά του ΥΠΑΝ.

Ο Νίκος Μπουλαξής από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αναφέρθηκε στην ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο νησιωτικό χώρο του Αιγαίου ενώ ο κ. Γιώργος Κάραλης από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ανέπτυξε ένα ενεργειακό σενάριο για το νησί της Λέσβου με αξιοποίηση του γεωθερμικού και αιολικού δυναμικού του νησιού. Τέλος, ο Δήμαρχος της Κέας κ. Νίκος Δεμέναγας παρουσίασε τις δράσεις του Δήμου στον τομέα της ανακύκλωσης.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
Ανάπτυξη Ένα ενεργειακό σενάριο για τη Λέσβο
Γιώργος Κάραλης, Δρ Μηχανολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π.
Ανάπτυξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στα Νησιά
Διονύσης Αδ. Παπαχρήστου, Δρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π., Ειδικός Επιστήμονας της ΡΑΕ
Διαχείρηση απορριμμάτων στο Δήμο Κέας
Νίκος Δεμέναγας, Δήμαρχος Κέας