Αρχική Σελίδα
Νησιά-Μέλη
Δομή και Λειτουργία
Το Σήμα Αειφορίας
Αρχείο Ανακοινώσεων
Διεθνής Συνεργασία
Επικοινωνία - Συνδέσεις
 facebook twitter
Αρχείο Ανακοινώσεων < Επιστροφή στον κατάλογο
Πλήρης κατάλογος με πρακτικά ημερίδων συνεδρίων και συναντήσεων εργασίας
Αφαλάτωση με ΑΠΕ στα νησιά του Αιγαίου: Σαντορίνη, 12 Ιουνίου 2010
 

Το Δίκτυο Δάφνη και το ενεργειακό γραφείο Αιγαίου στο πλαίσιο της στήριξης που παρέχουν στα νησιά του Αιγαίου σε ενεργειακά θέματα διοργάνωσαν στη Σαντορίνη το Σάββατο 12 Ιουνίου 2010 μια εκδήλωση για την αφαλάτωση, ένα θέμα επίκαιρο και ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τα νησιά.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η συζήτηση μεταξύ φορέων με στρατηγικό ρόλο σε πολιτικά, θεσμικά, περιβαλλοντικά, τεχνικά και οικονομικά θέματα που σχετίζονται με την υδροδότηση των νησιών με στόχο τη δημιουργία ενός σχεδίου για την ανάπτυξη της αφαλάτωσης με την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Από την πολιτική ηγεσία στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Νίκος Σηφουνάκης, εκπροσωπήθηκε ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ενώ παρευρέθηκαν και ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων κ. Ανδρέας Ανδρεαδάκης, ο βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιώργος Παπαμανώλης, οι γενικοί γραμματείς των περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου κα. Σοφία Θεολογίτου και κ. Βασίλης Μπρακουμάτσος αντίστοιχα, ο Πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ κ. Θεμιστοκλής Λέκκας, ο Πρόεδρος ου Ομίλου ΙΤΑ κ. Αντώνης Γερασίμου κ.α.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν Δήμαρχοι και εκπρόσωποι των ΔΕΥΑ των νησιών, εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, μηχανικοί, επιχειρηματίες κ.α.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
Τιμολόγηση νερού και ο Νόμος 3199/2003
Α. Ανδρεαδάκης, Ειδικός Γραμματέας Κεντρικής Υπηρεσίας Υδάτων, ΥΠΕΚΑ
Ένα σενάριο αφαλάτωσης με ΑΠΕ για το Αιγαίο
Α. Γερασίμου, Όμιλος ΙΤΑ