Αρχική Σελίδα
Νησιά-Μέλη
Δομή και Λειτουργία
Το Σήμα Αειφορίας
Αρχείο Ανακοινώσεων
Διεθνής Συνεργασία
Επικοινωνία - Συνδέσεις
 facebook twitter
Αρχείο Ανακοινώσεων < Επιστροφή στον κατάλογο
Πλήρης κατάλογος με πρακτικά ημερίδων συνεδρίων και συναντήσεων εργασίας
Hμερίδα με θέμα «Χρηματοδοτήσεις και χρηματοδοτικά εργαλεία για επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Εξοικονόμηση Ενέργειας»

Το Ενεργειακό Γραφείο Αιγαίου και το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων του Αιγαίου - ΔΑΦΝΗ διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Χρηματοδοτήσεις και χρηματοδοτικά εργαλεία για επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Εξοικονόμηση Ενέργειας», την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου και ώρα 9:30 - 17:00 στην ΚΕΔΚΕ, Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, Αθήνα.

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση των επενδυτών, των ΟΤΑ και των συναφών φορέων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για τις δυνατότητες που υπάρχουν ή δημιουργούνται για την συγχρηματοδότηση επενδύσεων για έργα πράσινης ανάπτυξης. Έμφαση θα δοθεί σε χρηματοδοτικά εργαλεία που δεν έχουν δοκιμαστεί στην Ελλάδα ή που δεν έχουν γίνει ευρύτερα γνωστά στους δυνητικούς επενδυτές. Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των ως άνω φορέων και οργανισμών με δυνατότητα λόγου και παρεμβάσεων.

Οι βασικές εισηγήσεις θα γίνουν από Έλληνες και ξένους ομιλητές σε θέματα όπως Strategic Energy Technology Plan (SET Plan), New Entrants' Reserve of the European Emissions Trading Scheme (NER300), European Energy Programme for Recovery, Local Investment Funds, European Local ENergy Assistance (ELENA), JESSICA, Χρηματοδότηση πολυμετοχικών σχημάτων, Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ), Συμβάσεις Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), Χρηματοδότηση από τρίτους (ΧΑΤ), Κίνητρα για επενδύσεις ΑΠΕ στην Ελλάδα κ.α.

Στην ημερίδα έχουν κληθεί εκπρόσωποι Ευρωπαϊκών και Ελληνικών φορέων και οργανισμών, όπως Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, Υπουργείο Επικρατείας, Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας, Διαχειριστής Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ΔΕΗ, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, εταιρείες, επενδυτές, τράπεζες καθώς και νησιωτικοί ελληνικοί Δήμοι.

Μετά από κάθε εισήγηση θα ακολουθεί 10λεπτη συζήτηση σε στρογγυλό τραπέζι. Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία αγγλικά-ελληνικά και αντιστρόφως.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
Strategic Energy Technology Plan (SET Plan)
Τάκης Χαβιαρόπουλος, ΥΠΕΚΑ
Local Investment Fund
Guy Auger, Chief Operating Officer EOLFI
Εθνικά προγράμματα - πολιτικές
Νίκος Κλενιάτης, Προϊστάμενος ΕΥΣΕΔ
European Local ENergy Assistance (ELENA)
Marcin Idczak, European Investment Bank
Greek Structural Programme Loan
Sebastian Hyzyk, European Investment Bank
Πολυμετοχικά επενδυτικά σχήματα σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας: Η εμπειρία της Δανίας
Hans Bjerregaard, Hans Bjerregaard Consulting Ltd
Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)
Νίκος Μαντζούφας, Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ
Χρηματοδότηση ενεργειακών επενδύσεων από Τρίτους (ΧΑΤ)
Ιωάννης Ψαρράς, Καθηγητής ΕΜΠ
Κίνητρα για επενδύσεις σε ΑΠΕ στην Ελλάδα
Δήμητρα Πραγαλού, Οργανισμός Invest in Greece
JESSICA
Ηλίας Παπαγεωργίου, European Investment Bank
The Green London Fund
Alex Conway, European Programmes Director, London Development Agency