Αρχική Σελίδα
Νησιά-Μέλη
Δομή και Λειτουργία
Το Σήμα Αειφορίας
Αρχείο Ανακοινώσεων
Διεθνής Συνεργασία
Επικοινωνία - Συνδέσεις
 facebook twitter
Αρχείο Ανακοινώσεων
Πλήρης κατάλογος με πρακτικά ημερίδων συνεδρίων και συναντήσεων εργασίας
Μια γιορτή μονοπατιών στην 'Aνδρο! - 23 Οκτωβρίου 2018
Το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ συμμετείχε στη 2η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών στην 'Aνδρο και γέμισε τις βαλίτσες του με νέες ιδέες, προκλήσεις και συνεργασίες. Η ποικιλότητα των συμμετεχόντων (ιδιώτες, μελετητές, επαγγελματίες του τουρισμού, εθελοντές, συλλογικότητες και σωματεία, ΟΤΑ και φορείς τους, εκπρόσωποι Υπουργείων και άνθρωποι που έχουν προσφέρει δεκαετίες πολύτιμο έργο στην ανάδειξη των μονοπατιών), δημιούργησε ένα γόνιμο έδαφος στην ανάπτυξη προβληματισμών, στην κατάθεση εμπειριών, στον εντοπισμό ελλείψεων και στην κατανόηση της εφαρμογής της νέας νομοθεσίας.
περισσότερα...
2ο Φόρουμ «Έξυπνα Νησιά» - 14 Σεπτεμβρίου 2018
«6 Ευρωπαϊκά νησιά-πιλότους για την ενεργειακή μετάβαση επιλέγει η Κομισιόν»
Αυτό δήλωσε ο Jeppe Jensen, εκπρόσωπος της Γραμματείας για την «Καθαρή Ενέργεια για τα Ευρωπαϊκά Νησιά» από το 2ο Φόρουμ «Έξυπνα Νησιά» που έλαβε χώρα στην Αθήνα στις 14 Σεπτεμβρίου. Τα 3 νησιά έχουν ήδη επιλεγεί από την Κομισιόν και θα ανακοινωθούν εντός των ημερών ενώ για τα υπόλοιπα 3 αναμένεται προκήρυξη διαγωνισμού το αμέσως επόμενο διάστημα.
περισσότερα...
Προτάσεις για χρηματοδότηση στρατηγικής ανάπτυξης σε 7 νησιά μέλη - 10 Σεπτεμβρίου 2018
Η φυσική και η πολιτισμική κληρονομιά των νησιών αποτελούν ευαίσθητους τουριστικούς πόρους με την ήπια αξιοποίηση των οποίων δύναται να επιτευχθεί η διαφοροποίηση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος. Τους προηγούμενους μήνες η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μέσω των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων της έδωσε την ευκαιρία χρηματοδότησης έργων υποδομής μικρής κλίμακας για την προστασία και την ανάδειξη των ιδιαίτερων φυσικών μνημείων των νησιών της.
περισσότερα...
Μεταφορικό Ισοδύναμο - 9 Ιουλίου 2018
Σε ισχύ έχει ήδη τεθεί το μεταφορικό ισοδύναμο, δηλαδή η επιδότηση των μεταφορών σε 49 νησιά, ενώ από την 1η Ιανουαρίου 2019 θα ενταχθούν όλα τα νησιά της χώρας. Με το μέτρο αυτό θα ωφεληθούν οι νησιώτες από τις μειώσεις στα κόμιστρα των επιβατών και των εμπορευμάτων.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όσον αφορά στις επιβατικές μετακινήσεις των δικαιούχων μονίμων κατοίκων των επιλέξιμων νησιών, ο διαδικτυακός ιστότοπος θα είναι πλήρως λειτουργικός στις 9 Ιουλίου: https://metaforikoisodynamo.gr/
περισσότερα...
Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων - 6 Ιουλίου 2018
Εξαιρετικά εποικοδομητική ήταν η συζήτηση των εμπλεκόμενων φορέων που συμμετείχαν στο στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Υλοποίηση έργων ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων μέσω Συμβάσεων Ενεργειακής Απόδοσης» στο κτίριο της ΜΟΔ Α.Ε. την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2018.
περισσότερα...
Αποστολή στους Λειψούς - 27 Ιουνίου 2018
Το νησιωτικό σύμπλεγμα των Λειψών παρουσιάζει τη δυναμική μιας μελέτης περίπτωσης για την ανάπτυξη ενός «Υπαίθριου Μουσείου Φυσικής Κληρονομιάς» με περιηγητικές διαδρομές πεζοπορικού και ποδηλατικού ενδιαφέροντος. Αυτή είναι η πρόταση που ωριμάζει υπό την αγαστή συνεργασία του Δήμου Λειψών και του Δικτύου ΔΑΦΝΗ. Η πρόταση αυτή θα υποβληθεί προς χρηματοδότηση από το αναπτυξιακό εργαλείο του ΤΑΠΤΟΚ (CLLD Leader).
περισσότερα...
Τρία βραβεία για το WiseGrid!!! - 22 Ιουνίου 2018
Ο Ιούνιος ήταν αναμφίβολα ένας μήνας επιτυχιών για το WiseGrid_EU το οποίο κατάφερε να αποσπάσει 3 βραβεία σε 2 πολύ σημαντικές εκδηλώσεις. Όλους εμάς στο ΕΠΕΓΑ, το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ και την ομάδα του WiseGrid, η αναγνώριση αυτή μάς γεμίζει χαρά, ικανοποίηση αλλά και ευθύνη για να εργαζόμαστε συστηματικά προς την κατεύθυνση της ενεργειακής μετάβασης των νησιών!
περισσότερα...
Αποστολή στην Πάτμο - 20 Ιουνίου 2018
Οι τουριστικές υποδομές μικρής κλίμακας, όπως είναι η σήμανση των μονοπατιών, των τοπικών αξιοθέατων και των σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος, σε μια περιοχή η οποία στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της αλλά και στην αρτιότερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών της αποτελεί μία από τις υποδράσεις του Προγράμματος «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων».
περισσότερα...
Η ενεργειακή μετάβαση των νησιών στο επίκεντρο εκδήλωσης του ΔΑΦΝΗ στις Βρυξέλλες - 14 Ιουνίου 2018
Οι καινοτόμες τεχνολογίες, το ρυθμιστικό/νομοθετικό πλαίσιο και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να διευκολύνουν την υλοποίηση έργων βιώσιμης ενέργειας στα Ευρωπαϊκά νησιά ήταν το αντικείμενο συζήτησης που διοργάνωσε και συντόνισε το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ στις 6 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, στη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για τη Βιώσιμη Ενέργεια EUSEW 2018 - Sustainable Energy Week.
περισσότερα...
Σημαντική Ευρωπαϊκή βράβευση του WiseGrid!! - 5 Ιουνίου 2018
Για εμάς στο ΕΠΕΓΑ και το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ που εργαζόμαστε για την υλοποίηση των καινοτόμων εφαρμογών του WiseGRID στην Κύθνο, καθώς και για τη διάχυση της γνώσης που θα παράξει το έργο στα Ελληνικά νησιά, η βράβευση αυτή μας ικανοποιεί και μας γεμίζει με δύναμη να συνεχίσουμε!
περισσότερα...
Η Πρωτοβουλία «Έξυπνα Νησιά» νικητής του Βραβείου Καινοτομίας στα Ετήσια Βραβεία Ενέργειας του Greek Energy Forum!! - 30 Μαΐου 2018
Το Greek Energy Forum προ ημερών διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία μία εξαιρετικού επιπέδου εκδήλωση στο Λονδίνο στις εγκαταστάσεις του Cass Business School του City University.
Τα μέλη του Φόρουμ βράβευσαν 7 προσωπικότητες και επιχειρήσεις με σημαντική διεθνή δράση στον τομέα της ενέργειας.
περισσότερα...
Το ΕΠΕΓΑ στο ManagEnergy Master Class! - 18 Μαΐου 2018
Το ManagEnergy αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ξεκίνησε το 2002 για να βοηθήσει τοπικά και περιφερειακά ενεργειακά γραφεία από την Ευρώπη να ενισχύσουν την τεχνική τους κατάρτιση προκειμένου να μπορούν να ωριμάσουν έργα βιώσιμης ενέργειας προς όφελος της τοπικής αυτοδιοίκησης.
περισσότερα...
Ανοιχτή συνάντηση στην Κύθνο - 28 Απριλίου 2018
Η ανοιχτή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Κύθνο την Παρασκευη 27/04 με αντικείμενο την ενημέρωση για την πρόοδο του έργου WiseGRID και τον από κοινού σχεδιασμό επόμενων βημάτων απέδειξε ότι η ενεργός συμμετοχή των πολιτών σε διαδικασίες λήψης αποφάσεων για την τοπική ανάπτυξη αναδεικνύεται σήμερα πιο επίκαιρη και απαραίτητη από ποτέ.
περισσότερα...
Διεθνές συνέδριο "Λιμάνια, Θαλάσσιες Μεταφορές & Νησιωτικότητα: Περιβάλλον, Καινοτομία, Επιχειρηματικότητα"
ΣΤο Ενεργειακό και Περιβαλλοντικό Γραφείο Αιγαίου σε συνεργασία με το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ διοργανώνουν για 3η συνεχόμενη χρονιά το διεθνές συνέδριο με τίτλο "Λιμάνια, Θαλάσσιες Μεταφορές & Νησιωτικότητα: Περιβάλλον, Καινοτομία, Επιχειρηματικότητα".
περισσότερα...
Διεθνές συνέδριο "Λιμάνια, Θαλάσσιες Μεταφορές & Νησιωτικότητα: Περιβάλλον, Καινοτομία, Επιχειρηματικότητα"
Στο Ενεργειακό και Περιβαλλοντικό Γραφείο Αιγαίου σε συνεργασία με το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ διοργανώνουν για 3η συνεχόμενη χρονιά το διεθνές συνέδριο με τίτλο "Λιμάνια, Θαλάσσιες Μεταφορές & Νησιωτικότητα: Περιβάλλον, Καινοτομία, Επιχειρηματικότητα".
περισσότερα...
>
Έλα να αποκαλύψουμε τα μονοπάτια της Αντιπάρου - 18 Απριλίου 2018
Το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ κατανοώντας το ρόλο των φυσικών και των πολιτισμικών πόρων ως μοχλού βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης στοχεύει στην εξέλιξη των ήπιων μορφών τουριστικής δραστηριότητας στα νησιά. Ως εκ τούτου, σε συνεργασία με τους Δήμους μέλη του εργάζεται για την ανάδειξη της ιδιαίτερης ταυτότητας κάθε νησιού και για τον εμπλουτισμό του υπάρχοντος τουριστικού προϊόντος.
περισσότερα...
Αποστολή στην ανοιξιάτικη Ανάφη - 5 Απριλίου 2018
Ο Δήμος Ανάφης αποτελεί ένα από τα νεότερα μέλη του Δικτύου Αειφόρων Νήσων. Ταυτόχρονα αποτελεί το μέλος με το οποίο το ΔΑΦΝΗ πλέον αριθμεί το σύνολο των Κυκλάδων ως μέλη του.
περισσότερα...
Συμβουλευτική Επιτροπή Πεζοπορικών - Ορειβατικών Δραστηριοτήτων (Σ.Ε.Π.Ο.Δ.) Κυκλάδων, 20 Μαρτίου 2018
Στα γραφεία της Διεύθυνσης Δασών Κυκλάδων, στην Ερμούπολη της Σύρου, συνήλθε, το πρωί της Δευτέρας 19 Μαρτίου 2018, για πρώτη φορά η Συμβουλευτική Επιτροπή Πεζοπορικών - Ορειβατικών Δραστηριοτήτων (Σ.Ε.Π.Ο.Δ.) Κυκλάδων με έδρα τη Σύρο.
περισσότερα...
Το ΔΑΦΝΗ σε ενημερωτική συνάντηση για την «Πρωτοβουλία Καθαρή Ενέργεια για τα Ευρωπαϊκά Νησιά» - 8 Μαρτίου 2018
Ολοκληρώθηκε χθες η διήμερη ενημερωτική συνάντηση σχετικά με την ενεργειακή μετάβαση των Ευρωπαϊκών νησιών που διοργάνωσε η Γενική Διεύθυνση Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.. Η συνάντηση οργανώθηκε σε συνεργασία με πολλές ακόμα Γενικές Διευθύνσεις, αναδεικνύοντας τις συνέργειες του ενεργειακού τομέα με το περιβάλλον, την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, τη γαλάζια ανάπτυξη, την περιφερειακή πολιτική κ.ά..
περισσότερα...
Δελτίο Τύπου: Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων σε 10 νησιωτικούς Δήμους
Την ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων σε 10 νησιωτικούς Δήμους με τη χρήση Συμβάσεων Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ) προωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα το Ευρωπαϊκό έργο STEPPING - Supporting The EPC Public Procurement IN Going-beyond.
περισσότερα...
ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Έξυπνα Νησιά & Έξυπνες Μικρές Πόλεις
Tο Ενεργειακό & Περιβαλλοντικό Γραφείο Αιγαίου, σε συνεργασία με το Δίκτύο Αειφόρων Νήσων - ΔΑΦΝΗ διοργανώνουν Διεθνές Συνέδριο με τίτλο: «Έξυπνα Νησιά & Έξυπνες Μικρές Πόλεις Πολιτικές Τεχνολογίες, Χρηματοδοτικά Εργαλεία & Καλές Πρακτικές» που θα διεξαχθεί στις 22 & 23 Φεβρουαρίου 2018 στο Ιωνικό Κέντρο, Αθήνα
περισσότερα...
Let's get MOTIVATEd! Για πόλεις βιώσιμες και πιο φιλικές για όλους! - 24 Ιανουαρίου 2018
Το Ευρωπαϊκό έργο MOTIVATE ξεκίνησε πλέον δυναμικά, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων σε θέματα βιώσιμης κινητικότητας.
περισσότερα...
Ταξίδι στην Αμοργό του χειμώνα - 20 Δεκεμβρίου 2017
Η περιήγηση στην αμοργιανή ύπαιθρο, πέρα από μια δραστηριότητα αναψυχής, δύναται να αποτελέσει μια διαδικασία γνωριμίας με τις παραδοσιακές μεθόδους και εγκαταστάσεις αξιοποίησης των φυσικών πόρων του νησιού για την λειτουργία της τοπικής νησιωτικής οικονομίας.
περισσότερα...
Δελτίο Τύπου: Νησιά χωρίς πλαστική σακούλα - 15 Δεκεμβρίου 2017
Από την Τήλο έως τη Σαμοθράκη και από την Αλόννησο έως τους Λειψούς, μαθητές 49 νησιωτικών σχολείων συμμετείχαν στη δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης που πραγματοποίησε το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων - ΔΑΦΝΗ σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης - Ε.Ο.Α.Ν. και την υποστήριξη των ΔΕΗ, ΕΕΑΑ και ΔΕΗ Ανανεώσιμες στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων - ΕΕΜΑ (European Week for Waste Reduction - EWWR).
περισσότερα...
Δελτίο Τύπου: Νησιά χωρίς πλαστική σακούλα - Κάνοντας την επαναχρησιμοποίηση πράξη
"Πριν το πετάξεις, σκέψου! Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ξανά;" Με αυτό το σλόγκαν το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ) και την υποστήριξη των ΔΕΗ, ΕΕΑΑ και ΔΕΗ Ανανεώσιμες πραγματοποιεί το διάστημα 20-24 Νοεμβρίου δράσεις ευαισθητοποίησης σε 28 νησιά-μέλη του, μοιράζοντας πάνινες τσάντες σε 49 σχολεία και περισσότερους από 1700 μαθητές Γυμνασίων-Λυκείων!
περισσότερα...
Δελτίο Τύπου: Ενεργειακές Κοινότητες για βιώσιμη τοπική ανάπτυξη των νησιών - 14 Νοεμβρίου 2017
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προωθεί την ενεργειακή μετάβαση σε πάνω από 1000 Ευρωπαϊκά μέχρι το 2030 και οι Τοπικές Ενεργειακές Κοινότητες μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στην επίτευξη του στόχου αυτού.
Αυτό ήταν το συμπέρασμα της Δημόσιας Ακρόασης που συνδιοργάνωσαν το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων - ΔΑΦΝΗ, συντονιστής της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας «Έξυπνα Νησιά», και το Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής.
περισσότερα...
Θέση εργασίας - 6 Νοεμβρίου 2017
Το Ενεργειακό & Περιβαλλοντικό Γραφείο Αιγαίου, επιστημονικός συνεργάτης του Δικτύου ΔΑΦΝΗ αναζητεί συνεργάτη για πλήρη απασχόληση στον τομέα της ενεργειακής απόδοσης κτιρίων.
περισσότερα...
Δελτίο Τύπου: Ετήσια Γενική Συνέλευση του Δικτύου ΔΑΦΝΗ - 25 Οκτωβρίου 2017
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Δικτύου ΔΑΦΝΗ στις 23 Οκτωβρίου στην Ερμούπολη της Σύρου. Η ομάδα του ΔΑΦΝΗ ήταν από το πρωί στη Σύρο δίνοντας το παρών στη συζήτηση για την ακτοπλοϊκή διασύνδεση των Κυκλάδων που διοργανώθηκε από την ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και το Επιμελητήριο Κυκλάδων, παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ν. Σαντορινιού.
περισσότερα...
ΔΑΦΝΗ και ΜΟΔ ενώνουν τις δυνάμεις τους υπέρ των νησιών! - 18 Οκτωβρίου 2017
Η συνεργασία των δύο φορέων επισφραγίστηκε με την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας την Τρίτη 17 Οκτωβρίου στο γραφείο της ΜΟΔ παρουσία του Διαχειριστή του Δικτύου ΔΑΦΝΗ, κ. Κομνηνού και του Προέδρου της ΜΟΔ Α.Ε. κ. Παναγιώτη Πάντου.
περισσότερα...
Διεθνές Συνέδριο "Τουρισμός: Τάσεις, Προοπτικές και Επιπτώσεις στις Επιχειρήσεις και τους Προορισμούς"
Το φετινό Διεθνές Συνέδριο "Τουρισμός: Τάσεις, Προοπτικές και Επιπτώσεις στις Επιχειρήσεις και τους Προορισμούς" εστιάζει σε νέα εργαλεία και πρακτικές που μπορούν να καταστήσουν τον τουρισμό περισσότερο ανθρωποκεντρικό, απαντώντας στην ανάγκη για καινοτομία, δημιουργία εμπειριών και ισότιμη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων.
περισσότερα...
Πόσες θεματικές αφηγήσεις και σχεδιασμοί δράσεων χωράνε σε ένα νησί 38 τ.χλμ; - 6 Οκτωβρίου 2017
Ένα μωσαϊκό βιώσιμων αναπτυξιακών δράσεων δημιούργησε η επιστημονική ομάδα του Δικτύου ΔΑΦΝΗ από το ταξίδι της στην Αντίπαρο, με βότσαλα από το υπό σύσταση πρότυπο αρχαιολογικό πάρκο του Δεσποτικού, το σπήλαιο με τον αρχαιότερο σταλαγμίτη της Ευρώπης ηλικίας 45 εκατομμυρίων ετών, τα ηφαιστειακά και αποσαθρωμένα πετρώματα, τις αυτόχθονες οινοποιήσιμες ποικιλίες σταφυλιών και τον τρύγο, τους υγροβιότοπους των μεταναστευτικών πουλιών, τη μεταλλευτική ιστορία, τους αιωνόβιους άρκευθους, το κάστρο και τον παραδοσιακό της οικισμό, την κορυφή με τη θέα σε 15 νησιά, τους ανεμόμυλους, το πανηγύρι στο ξωκλήσι της Φανερωμένης, το θρυλικό κάμπινγκ και το ηλιοβασίλεμα.
περισσότερα...
Μικρές κοινότητες, μεγάλες ιδέες! - 30 Σεπτεμβρίου 2017
Αυτός ήταν και ο τίτλος του φετινού συνεδρίου CIVITAS Forum που πραγματοποιήθηκε 27-29/9 στο Torres Vedras της Πορτογαλίας. Εκατοντάδες φορείς και ειδικοί στη βιώσιμη κινητικότητα από όλη την Ευρώπη συναντήθηκαν σε ένα 3ήμερο συνέδριο, όπου μέσω παρουσιάσεων, διαδραστικών workshops και νέων εφαρμογών παρουσίασαν και αντάλλαξαν συμπεράσματα και προτάσεις για το πως μπορεί η βιώσιμη κινητικότητα να προωθηθεί αποτελεσματικότερα σε πόλεις κάθε μεγέθους.
περισσότερα...
Δίκτυο ΔΑΦΝΗ και Πρωτοβουλία "Έξυπνα Νησιά" στο 1ο Φόρουμ "Καθαρή Ενέργεια για τα Ευρωπαϊκά Νησιά" - 23 Σεπτεμβρίου 2017
Ο Διαχειριστής του Δικτύου ΔΑΦΝΗ Κώστας Κομνηνός συμμετείχε ως ομιλητής στο Εναρκτήριο Φόρουμ της Πρωτοβουλίας «Καθαρή Ενέργεια για τα Ευρωπαϊκά Νησιά» που διοργανώθηκε στα Χανιά, παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Επιτρόπου για το Κλίμα και την Ενέργεια Miguel Arias Cañete.
περισσότερα...
Το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων στην ετήσια συνάντηση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μικρών Νήσων - 15 Σεπτεμβρίου 2017
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Μικρών Νήσων (ESIN) διοργάνωσε την ετήσια συνάντησή της σε συνεργασία με το Orkney International Science Festival στο Όρκνεϊ της Σκωτίας μεταξύ 11 και 13 Σεπτεμβρίου.
περισσότερα...
Το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ παρουσιάζει τη νέα πρωτοβουλία: CIVINET CY-EL - 12 Σεπτεμβρίου 2017
Το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ παρευρέθηκε στην Ημερίδα με θέμα "Βιώσιμη αστική κινητικότητα στους ΟΤΑ" που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη στις 8 Σεπτεμβρίου υπό τη διοργάνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
περισσότερα...
Smart Islands Education - 26 Αυγούστου 2017
Το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία New Wrinkle, την Άγονη Γραμμή Γόνιμη και το Fraunhofer Institute for Solar Energy Systems οργάνωσαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Smart Islands Education".
περισσότερα...
Η Πολιτική Διακήρυξη για τα Ευρωπαϊκά Νησιά είναι γεγονός! - 20 Μαΐου 2017
Η 18η Μαΐου 2017 αποτελεί ορόσημο για τα Ευρωπαϊκά νησιά και για το ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν στη μετάβαση της Ευρώπης προς μια οικονομία χαμηλή σε άνθρακα, βιώσιμη και συνεκτική.
περισσότερα...
Το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ στη Γενική Συνέλευση του ΕΟΑΕΝ - 8 Μαΐου 2017
Το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ συμμετείχε στην 41η Γενική Συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ) που έλαβε χώρα στις 6 Μαϊου στη Σκύρο.
περισσότερα...
Το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ στο διεθνές συνέδριο Smart Islands World Congress - 23 Απριλίου 2017
Στις 20 και 21 Απριλίου το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ συμμετείχε στο διεθνές συνέδριο Smart Islands World Congress, στο νησί της Μαγιόρκα (Βαλεαρίδες) όπου παρουσίασε τις προκλήσεις αλλά και τις δυνατότητες των Ελληνικών νησιών να υλοποιήσουν έργα που χρησιμοποιούν καινοτόμες τεχνολογίες και μπορούν να δημιουργήσουν συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης τοπικά.
περισσότερα...
Δράσεις για τα έξυπνα νησιά στην Ελλάδα - 1 Αυγούστου 2016
Επισκόπηση των δράσεων του Δικτύου ΔΑΦΝΗ και του Ενεργειακού Γραφείου Αιγαίου σχετικά με την προώθηση της στρατηγικής των Έξυπνων Νησιών - Ενημερωτικό Δελτίο Τεύχος 1
περισσότερα...
1ο Φόρουμ «Έξυπνα Νησιά» - 24 Ιουνίου 2016
Με την παρουσία 40 περίπου εκπροσώπων των Ευρωπαϊκών νησιών από την Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία, Δανία, Σουηδία, Φινλανδία, Ολλανδία και Κροατία πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22 Ιουνίου στην Αθήνα το 1ο Φόρουμ για τα Έξυπνα Νησιά με πρωτοβουλία του Δικτύου Αειφόρων Νήσων Αιγαίου και Ιονίου - ΔΑΦΝΗ και του Ενεργειακού Γραφείου Αιγαίου
περισσότερα...
Ανάδειξη και προώθηση της Κύθνου ως «Έξυπνο Νησί» - Επίσκεψη Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ) - 17 Μαΐου 2016
Την Τρίτη 17 Μαΐου την Κύθνο επισκέφθηκε επταμελής αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ) στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της ΕΟΚΕ με τίτλο "Έξυπνα Νησιά στην Ευρώπη". Η επίσκεψη οργανώθηκε με την αρωγή του Δικτύου Αειφόρων Νήσων Αιγαίου και Ιονίου - ΔΑΦΝΗ και του Ενεργειακού Γραφείου Αιγαίου.
περισσότερα...
Το ΔΑΦΝΗ στο 1ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία - 30 Ιανουαρίου 2016
Το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ συμμετείχε στο 1ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία που οργανώθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά από πρωτοβουλία Ευρωβουλευτών του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς από τις 27 εως τις 29 Ιανουαρίου 2016.
περισσότερα...
Ημερίδα για την ενεργειακή και ποιοτική αναβάθμιση δημοτικού φωτισμού στη Λέσβο - 15 Δεκεμβρίου 2015
Το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ σε συνεργασία με το Εργαστήριο Φωτοτεχνίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και την υποστήριξη του Δήμου Λέσβου διοργάνωσε ημερίδα στις 15 Δεκεμβρίου στη Λέσβο.
περισσότερα...
Συμμετοχή του ΔΑΦΝΗ στο τελικό συνέδριο του έργου COOPENERGY - 3 Δεκεμβρίου 2015
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης για το Κλίμα (COP21) έλαβε χώρα το τελικό συνέδριο του Ευρωπαϊκού προγράμματος COOPENERGY, όπου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του έργου, καθώς και καλά παραδείγματα σχετικά με τη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των επιπέδων διακυβέρνησης, ώστε να διευκολύνεται ο ενεργειακός σχεδιασμός σε τοπικό επίπεδο.
περισσότερα...
Συμμετοχή στο 1ο εργαστήριο του Ευρωπαϊκού έργου ENERGISE - 2 Οκτωβρίου 2015
Ο Κώστας Κομνηνός, συντονιστής του δικτύου ΔΑΦΝΗ, συμμετείχε στις εργασίες του πρώτου εργαστηρίου του Ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου ENERGISE που έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες την 1η Οκτωβρίου. Το ENERGISE αποσκοπεί στη διενέργεια ανάλυσης κόστους/οφέλους σχετικά με την ανάπτυξη υποδομών έξυπνων δικτύων.
περισσότερα...
Τελική συνάντηση των εταίρων του έργου SMILEGOV - 17 Σεπτεμβρίου 2015
Οι επικεφαλής των νησιωτικών συμπλεγμάτων και εταίροι του SMILEGOV συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες στις 15-16 Σεπτεμβρίου για τελευταία φορά στο πλαίσιο του έργου, που διήρκεσε συνολικά 30 μήνες.
περισσότερα...
Αποτελέσματα 2ης Γενικής Συνέλευσης Δικτύου ΔΑΦΝΗ - 27 Ιουνίου 2015
Στην δεύτερη ετήσια Γενική Συνέλευση του Δικτύου ΔΑΦΝΗ που έγινε στις 27 Ιουνίου 2015, αποφασίστηκε η διεύρυνση του Δικτύου ώστε να συμπεριληφθούν και τα νησιά του Ιονίου. Έτσι η επωνυμία του ΔΑΦΝΗ μετατρέπεται στο εξής σε: Δίκτυο Αειφορικών Νήσων Αιγαίου και Ιονίου.
περισσότερα...
Συνέδριο SMILEGOV στις Βρυξέλλες - 24 Ιουνίου 2015
Στις 24 Ιουνίου 2015 έλαβε χώρα στο κτίριο της Επιτροπής των Περιφερειών στις Βρυξέλλες το τελικό συνέδριο του έργου SMILEGOV. To SMILEGOV είναι ένα χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση έργο που διήρκησε από το 2013 ως το 2015 και διαχειριστής του ήταν το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ.
περισσότερα...
Τα Ελληνικά νησιά δείχνουν το δρόμο για το Σύμφωνο των Νησιών φτάνοντας τους 33 υπογράφοντες - 1 Ιουλίου 2015
Στις 25 Ιουνίου 2015, εκλεγμένοι εκπρόσωποι οκτώ νησιών-μελών του Δικτύου ΔΑΦΝΗ ταξίδεψαν στις Βρυξέλλες και κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προσχώρησαν στο Σύμφωνο των Νησιών (ΣτΝ) ανεβάζοντας τον αριθμό των ελληνικών συμμετοχών στους 33 (τριάντα νησιά και τρεις νησιωτικές περιφέρειες).
περισσότερα...
4ο Εργαστήριο SMILEGOV: Ανάλυση εμπλεκόμενων φορέων και καινοτόμοι μηχανισμοί χρηματοδότησης τοπικών έργων αειφόρου ενέργειας - 20 Ιουνίου 2015
Εκπρόσωποι από τα ελληνικά νησιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα SMILEGOV έλαβαν μέρος στο 4ο τοπικό εργαστήριο στις 19 Ιουνίου στην Αθήνα. Με σημείο αναφοράς το 3ο εργαστήριο οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να πειραματιστούν πάνω σε συμμετοχικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων, εμβαθύνοντας τη γνώση τους γύρω από καινοτόμα εργαλεία χρηματοδότησης τοπικών έργων αειφόρου ενέργειας.
περισσότερα...
Σχεδιάζοντας τη μετάβαση σε ενεργειακά αποδοτικές πόλεις - εξοικονόμηση ενέργειας σε επίπεδο Δήμων και Δημοτών - 12 Ιουνίου 2015
Το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ συμμετείχε στο εργαστήριο «Σχεδιάζοντας τη μετάβαση σε ενεργειακά αποδοτικές πόλεις - εξοικονόμηση ενέργειας σε επίπεδο Δήμων και Δημοτών», που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων και το Heinrich Boell Stiftung.
περισσότερα...
Ανακύκλωση στις νησιωτικές περιοχές: ισχύουσα κατάσταση και λύσεις για το μέλλον - 25 Μαϊου 2015
Μέλη του Δικτύου ΔΑΦΝΗ συμμετείχαν στις εργασίες του συνεδρίου «Ανακύκλωση στις νησιωτικές περιοχές», που διοργάνωσε ο Δήμος Σαντορίνης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης στις 22-23 Μαίου 2015.
περισσότερα...
3ο τοπικό εργαστήριο SMILEGOV: Έργα αειφόρου ενέργειας και συνεργασία με ενδιαφερόμενους φορείς - 20 Απριλίου 2015
Το 3ο τοπικό εργαστήριο του Ελληνικού συμπλέγματος νησιών έγινε στην Αθήνα στις 19 Απριλίου αναδεικνύοντας ένα από τα κοινά εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες όλης της Ευρώπης: την επικοινωνία και συνεργασία με τους ενδιαφερόμενους φορείς τόσο κατά το σχεδιασμό όσο και κατά την υλοποίηση έργων αειφόρας ενέργειας.
περισσότερα...
Εκλογή Νέου Προέδρου και Διοικητικού Συμβουλίου - 20 Απριλίου 2015
Στις 19 Απριλίου 2015 έγινε η πρώτη ετήσια Γενική Συνέλευση του Δικτύου κατά την οποία παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες του ΔΑΦΝΗ για το 2014, τα εν εξελίξει προγράμματα καθώς και οι προγραμματισμένες δράσεις για το τρέχον έτος.
περισσότερα...
Διεθνές συνέδριο «Έξυπνα Δίκτυα και Νησιά της Ευρώπης»
Με μεγάλη επιτυχία το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων του Αιγαίου (ΔΑΦΝΗ) διοργάνωσε στην Αθήνα διήμερο διεθνές συνέδριο «Έξυπνα Δίκτυα και Νησιά της Ευρώπης», με κεντρικό ομιλητή τον Dominique Ristori, Γενικό Διευθυντή Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αποτέλεσε συνάντηση υψηλού επιπέδου για τις εταιρείες δικτύων και ενέργειας, τους παραγωγούς ανανεώσιμων πηγών, τις ρυθμιστικές αρχές, την τοπική αυτοδιοίκηση, τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και τους ευαισθητοποιημένους καταναλωτές.
περισσότερα...
Ανακοίνωση πρόθεσης ανάθεσης της εκτύπωσης υλικού δημοσιότητας
Η εταιρεία ΔΑΦΝΗ προτίθεται να αναθέσει σε Φυσικό ή Νομικό πρόσωπο την εκτύπωση υλικού δημοσιότητας (φυλλάδιο) στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου με ακρωνύμιο "EFFECT", σύμφωνα με τις συνημμένες προδιαγραφές.
περισσότερα...
Ανακοίνωση πρόθεσης ανάθεσης υπηρεσιών στο πλαίσιο του προγράμματος EFFECT
Η εταιρεία ΔΑΦΝΗ προτίθεται να αναθέσει σε Φυσικό ή Νομικό πρόσωπο υπηρεσίες που αφορούν την υλοποίηση συμπληρωματικού αντικειμένου του Ευρωπαϊκού έργου με ακρωνύμιο "EFFECT" στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος.
περισσότερα...
Στρατηγική συνεργασία των Ευρωπαϊκών Νησιών
Με το συντονισμό του Δικτύου Αειφόρων Νήσων του Αιγαίου νησιά από όλη την Ευρώπη (Εσθονία, Σουηδία, Φιλανδία, Δανία, Σκωτία, Κανάρια, Μαδέιρα, Μάλτα, Κύπρο, Ιόνιο, Αιγαίο, αλλά και η Κρήτη) συνεργάζονται στρατηγικά με στόχο να βελτιώσουν τη συνεργασία μεταξύ των διαφορετικών επιπέδων διοίκησης και να υποστηρίξουν την υλοποίηση έργων τοπικής σημασίας που αποτελούν μέρος του ενεργειακού τους σχεδιασμού.
περισσότερα...
Ανακοίνωση απαντήσεων σε ερωτήματα που τέθηκαν στο πλαίσιο του διαγωνισμού για το έργο «Παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών για τη μελέτη, προδιαγραφή και σύνταξη διακήρυξης κέντρων ελέγχου ενέργειας μη διασυνδεδεμένων νησιών και σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων»
Η εταιρεία ΔΑΦΝΗ ανακοινώνει τις απαντήσεις σε ερωτήματα που τέθηκαν έως 22/10/12 στο πλαίσιο του διαγωνισμού για το έργο «Παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών για τη μελέτη, προδιαγραφή και σύνταξη διακήρυξης κέντρων ελέγχου ενέργειας μη διασυνδεδεμένων νησιών και σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων»
Απαντήσεις...
Ανακοίνωση πρόθεσης ανάθεσης υπηρεσιών
Η εταιρεία ΔΑΦΝΗ προτίθεται να αναθέσει σε Φυσικό ή Νομικό πρόσωπο υπηρεσίες στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου με ακρωνύμιο "EFFECT"
περισσότερα...
Προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού
Η εταιρεία ΔΑΦΝΗ, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου "Development of smart-grid infrastructure in autonomous islands of the Aegean Sea" προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό
περισσότερα...
Δημόσια διαβούλευση
Η εταιρεία ΔΑΦΝΗ προτίθεται να προκηρύξει ανοιχτό διαγωνισμό για το έργο «Παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών για τη μελέτη, προδιαγραφή και σύνταξη διακήρυξης κέντρων ελέγχου ενέργειας μη διασυνδεδεμένων νησιών και σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων»...
περισσότερα...
Ανακοίνωση πρόθεσης ανάθεσης της εκτύπωσης υλικού δημοσιότητας
Η εταιρεία ΔΑΦΝΗ προτίθεται να αναθέσει σε Φυσικό ή Νομικό πρόσωπο την εκτύπωση υλικού δημοσιότητας (φυλλάδια, πόστερ) στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου με ακρωνύμιο "EFFECT", σύμφωνα με τις συνημμένες προδιαγραφές.
περισσότερα...
Ανακοίνωση πρόθεσης ανάθεσης υπηρεσιών στο πλαίσιο του προγράμματος EFFECT
Η εταιρεία ΔΑΦΝΗ προτίθεται να αναθέσει σε Φυσικό ή Νομικό πρόσωπο υπηρεσίες που αφορούν την υλοποίηση μέρους του αντικειμένου του Ευρωπαϊκού έργου με ακρωνύμιο "EFFECT" στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος.
περισσότερα...
Με Ελληνική πρωτοβουλία η υιοθέτηση του "Συμφώνου των Νησιών" ως επίσημη ευρωπαϊκή δράση
Μεγάλη επιτυχία για την νησιωτική πολιτική της ΕΕ και την αειφορία οι 388 υπογραφές των Ευρωβουλευτών με τις οποίες πέρασε σήμερα η Γραπτή Δήλωση 37/2011 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ), σχετικά με την υιοθέτηση του "Συμφώνου των Νησιών" ως Επίσημης Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας.
περισσότερα...
Συνέντευξη Τύπου για το πρόγραμμα «ΕΞΥΠΝΑ ΔΙΚΤΥΑ σε 5 νησιά του Αιγαίου»
Ένα πρωτοποριακό έργο για την αύξηση της διείσδυσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, την εξοικονόμηση ενέργειας, την βελτίωση της ποιότητας του ρεύματος, την μείωση των τιμολογίων και την υποδοχή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα νησιωτικά ηλεκτρικά συστήματα λαμβάνει χώρα σε 5 νησιά του Αιγαίου.
περισσότερα...
Η πρόταση του Δικτύου Δάφνη για την υποδοχή των Α.Π.Ε. στα νησιά του Αιγαίου
Με αφορμή την συζήτηση που οργάνωσε η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου για την υποδοχή των Α.Π.Ε. στα νησιά του Αιγαίου, το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων Δάφνη, κατέθεσε πρόταση με στόχο να συμβάλει στην προσπάθεια των Δήμων στον καλύτερο σχεδιασμό και τη λήψη των σωστών αποφάσεων. Την πρόταση του Δικτύου ανέπτυξε ενώπιον των περιφερειακών συμβούλων ο Διευθυντής του Ενεργειακού Γραφείου Αιγαίου, Ηλίας Ευθυμιόπουλος.
περισσότερα...
Τα νησιά του Αιγαίου πρωτοπόροι στο δρόμο για την «πράσινη ανάπτυξη»
Σε Ευρωπαϊκή ημερίδα που οργανώθηκε στις 14 Οκτωβρίου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ενεργειακό Γραφείο Αιγαίου για τις τοπικές πρωτοβουλίες και την πράσινη ανάπτυξη, ο πρόεδρος του δικτύου Αειφόρων Νήσων Αιγαίου ΔΑΦΝΗ και δήμαρχος Άνδρου κ. Γιάννης Γλυνός, αναφέρθηκε στην ανάγκη υπέρβασης των κλασσικών επενδυτικών σχημάτων στην ενέργεια, ειδικά στο νησιωτικό χώρο στην εποχή της κρίσης: «στο ΔΑΦΝΗ με την υποστήριξη του Ενεργειακού Γραφείου Αιγαίου...
περισσότερα...
Ανακοίνωση για αναζήτηση συνεργατών
Η εταιρεία ΔΑΦΝΗ αναζητεί συνεργάτες στο πλαίσιο του έργου «Ανάπτυξη υποδομής ευφυών δικτύων σε ενεργειακά συστήματα αυτόνομων νησιών του Αιγαίου» που αποσκοπεί στην προετοιμασία και ωρίμανση της σχετικής επένδυσης.
περισσότερα...
Ανακοίνωση πρόθεσης ανάθεσης υπηρεσιών
Η εταιρεία ΔΑΦΝΗ προτίθεται να αναθέσει σε Φυσικό ή Νομικό πρόσωπο την επιστημονική υποστήριξη της ομάδας έργου που έχει δημιουργήσει η εταιρεία στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου με ακρωνύμιο "EFFECT" σε θέματα δημόσιων προμηθειών και οργάνωσης της σχετικής μεθοδολογίας
περισσότερα...
Ανακοίνωση πρόθεσης ανάθεσης υπηρεσιών
Η εταιρεία ΔΑΦΝΗ προτίθεται να αναθέσει σε Φυσικό ή Νομικό πρόσωπο υπηρεσίες που αφορούν την υλοποίηση μέρους του αντικειμένου του Ευρωπαϊκού έργου με ακρωνύμιο "EFFECT" στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος
περισσότερα...
Δεκαπέντε Ελληνικοί Νησιωτικοί Δήμοι και τρεις Περιφέρειες στο Σύμφωνο των Νησιών
Με σημαντική Ελληνική συμμετοχή υπεγράφη στις Βρυξέλλες στις 12 Απριλίου 2011, το Σύμφωνο των Νησιών. Το Σύμφωνο των Νησιών αποτελεί μια πολιτική δέσμευση των νησιωτικών αρχών για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε επίπεδο νησιού κατά 20% έως το 2020. Αποτελεί μια προέκταση του Συμφώνου των Δημάρχων και απευθύνεται μόνο σε νησιωτικές αρχές οι οποίες επιθυμούν να δηλώσουν έμπρακτα τη δέσμευσή τους για συμβολή στην πανευρωπαϊκή προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.
περισσότερα...
Συνέδριο με θέμα «Το Σύμφωνο των Νησιών και ο ρόλος των νησιωτικών αρχών στον αειφόρο ενεργειακό σχεδιασμό»
Με θέμα «Το Σύμφωνο των Νησιών και ο ρόλος των νησιωτικών αρχών στον αειφόρο ενεργειακό σχεδιασμό» το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων του Αιγαίου - ΔΑΦΝΗ και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διοργάνωσαν Ευρωπαϊκό Συνέδριο στις 12 και 13 Μαρτίου 2011 στην Ερμούπολη της Σύρου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας.
περισσότερα...
Hμερίδα με θέμα «Χρηματοδοτήσεις και χρηματοδοτικά εργαλεία για επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Εξοικονόμηση Ενέργειας»
Το Ενεργειακό Γραφείο Αιγαίου και το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων του Αιγαίου - ΔΑΦΝΗ διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Χρηματοδοτήσεις και χρηματοδοτικά εργαλεία για επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Εξοικονόμηση Ενέργειας» στις 18/11/2010 στην ΚΕΔΚΕ.
περισσότερα...
Samsø (Δανία): Συνάντηση με Ευρωπαϊκά νησιά και δίκτυα νησιών για την προώθηση αειφόρων σχεδίων δράσης για την ενέργεια
Το Ενεργειακό γραφείο Ίου-Αιγαίου, όπως και το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων του Αιγαίου - ΔΑΦΝΗ εκπροσωπήθηκαν σε συνάντηση για τον αειφόρο ενεργειακό σχεδιασμό των νησιών, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Samso Energy Academy στο νησί Samsø (Δανία) στις 28-29 Σεπτεμβρίου 2010 και στην οποία συμμετείχαν συνολικά 12 Ευρωπαϊκά νησιά και δίκτυα νησιών.
περισσότερα...
Αειφόρος ανάπτυξη στη Σαμοθράκη: Δυνατότητες για την αξιοποίηση του δυναμικού αιολικής ενέργειας
Το Ενεργειακό Γραφείο Αιγαίου, σε συνεργασία με το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων ΔΑΦΝΗ και το Δήμο Σαμοθράκης διοργάνωσε το Σάββατο 3 Ιουλίου 2010 μια εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση της δημοτικής αρχής και των κατοίκων για τις δυνατότητες αξιοποίησης του αιολικού και γεωθερμικού δυναμικού του νησιού.
περισσότερα...
Βραβείο Αειφορίας στην Ποσειδωνία της Σύρου
Στο Δήμο Ποσειδωνίας της Σύρου, δόθηκε το 2009 το ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ των 30.000 € που έχει θεσμοθετήσει ο επιχειρηματίας κ. Γεώργιος Προκοπίου στο πλαίσιο του Δικτύου Αειφόρων Νήσων Αιγαίου ΔΑΦΝΗ. Το βραβείο δίνεται για τρίτη χρονιά (2007 Κέα, 2008 Μήλος) στον ΟΤΑ που συγκεντρώνει την μεγαλύτερη βαθμολογία στη διαδικασία αξιολόγησης.
περισσότερα...
Αφαλάτωση με ΑΠΕ στα νησιά του Αιγαίου: Σαντορίνη, 12 Ιουνίου 2010
Το Δίκτυο Δάφνη και το ενεργειακό γραφείο Αιγαίου στο πλαίσιο της στήριξης που παρέχουν στα νησιά του Αιγαίου σε ενεργειακά θέματα διοργάνωσαν στη Σαντορίνη το Σάββατο 12 Ιουνίου 2010 μια εκδήλωση για την αφαλάτωση, ένα θέμα επίκαιρο και ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τα νησιά.
περισσότερα...
Συνέδριο για τις ΑΠΕ και την εξοικονόμηση ενέργειας στη Μήλο 23,24 και 25 Οκτωβρίου 2009
Με θέμα τις καινοτόμες ενεργειακές τεχνολογίες στο νησιωτικό χώρο του Αιγαίου, τον περιβαλλοντικό σχεδιασμό, τη χρηματοδότηση των έργων και την Ευρωπαϊκή συνεργασία, πραγματοποιήθηκε στις 23, 24 & 25 Οκτωβρίου στη Μήλο διεθνές Συνέδριο που οργανώθηκε από το Ενεργειακό Γραφείο Ίου-Αιγαίου. Στο συνέδριο συμμετείχαν στελέχη της ΕΕ, εκπρόσωποι νησιωτικών δήμων της Ευρώπης, ειδικοί επιστήμονες και πολλοί δήμαρχοι απ όλη την Ελλάδα.
Παρουσιάσεις Συνεδρίου...
Ημερίδα για τη χωροθέτηση των ΑΠΕ, τους υδατικούς πόρους και την αφαλάτωση στο Αιγαίο,
Μυτιλήνη, 12 Ιουνίου 2009
Το Ενεργειακό Γραφείο Αιγαίου σε συνεργασία με το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων ΔΑΦΝΗ διοργάνωσε εκδήλωση για την αειφορία στο Αιγαίο, με έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την ανακύκλωση και την Ευρωπαϊκή συνεργασία. Στην εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκαν περίπου 50 άτομα έγινε μια παρουσίαση των δράσεων του δικτύου ΔΑΦΝΗ από τον Πρόεδρο και Δήμαρχο της Ίου κ. Γιώργο Πουσσαίο, ενώ ο διευθυντής του ενεργειακού γραφείου κ. Ηλίας Ευθυμιόπουλος έκανε μια ενημέρωση για το ενεργειακό γραφείο, την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Σύμφωνο των Δημάρχων», για το πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» καθώς και για τα Πράσινα Νησιά του ΥΠΑΝ.
Δείτε τις παρουσιάσεις...
Ημερίδα για τη χωροθέτηση των ΑΠΕ, τους υδατικούς πόρους και την αφαλάτωση στο Αιγαίο,
Αμοργός, 25 Μαίου 2009
Το Ενεργειακό Γραφείο Αιγαίου σε συνεργασία με το δίκτυο αειφόρων νήσων ΔΑΦΝΗ πραγματοποίησαν ενημερωτική ημερίδα στις Κυκλάδες. Η ημερίδα έγινε την Δευτέρα 25 Μαίου 2009 στο Δήμο Αμοργού και οι παρουσιάσεις αφορούσαν τη δράση της ΔΑΦΝΗΣ και του Ενεργειακού Γραφείου Ίου-Αιγαίου (Γ. Πουσσαίος και Η. Ευθυμιόπουλος) και την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο νησιωτικό χώρο (Δ.Παπαχρήστος - ΡΑΕ).
Δείτε τις παρουσιάσεις...
Εκδήλωση για τη βράβευση της Μήλου με το «ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΕΙΦΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΑΦΝΗ»
Σε ειδική τελετή που έγινε στις 23 Ιανουαρίου του 2009 στα γραφεία της ΚΕΔΚΕ, το ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ για το έτος 2008 απονεμήθηκε στο Δήμο Μήλου. Το βραβείο, που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 30.000€ παρέδωσε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του νησιού κ. Αβέρκιο Γαϊτανή, η κ. Αλεξάνδρα Προκοπίου, σύζυγος του χορηγού - επιχειρηματία κ. Γεώργιου Προκοπίου ο οποίος το αθλοθέτησε το 2007.
Πρακτικά Εκδήλωσης...
Ημερίδα για τη Χωροθέτηση των ΑΠΕ, για τους υδάτινους πόρους στο Αιγαίο και την Αφαλάτωση
Με μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, επιστημόνων και εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου, πραγματοποιήθηκε στο Κόρθι της Άνδρου ημερίδα που οργάνωσε στις 5.10.08 το Ενεργειακό Γραφείο Ίου - Αιγαίου σε συνεργασία με το Δήμο και με την υποστήριξη της ΤΕΔΚ Κυκλάδων.
Πρακτικά Ημερίδας...
Ημερίδα για την ενέργεια, την ανακύκλωση και το αστικό περιβάλλον
Πρακτικά Ημερίδας...
Εκδήλωση για τη βράβευση της Κέας με το «ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΕΙΦΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΑΦΝΗ» και Ημερίδα για την χωροταξία και τη δόμηση στο Αιγαίο
Με ένα βραβείο 30.000€ και το σήμα της ΔΑΦΝΗΣ η ΚΕΑ έγινε το πρώτο νησί του Αιγαίου που πιστοποιήθηκε για τις δράσεις του στην κατεύθυνση της αειφορικής ανάπτυξης. Το βραβείο που θεσπίστηκε από τον χορηγό-επιχειρηματία κ. Γεώργιο Προκοπίου, αποδόθηκε στην Κέα μετά από αξιολόγηση που έκανε το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο για προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο 2007 από τα νησιά μέλη του δικτύου.
Πρακτικά Εκδήλωσης...
Διεθνής Ημερίδα για τα νησιά και την αειφορία στον Ευρωπαϊκό χώρο, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τον τουρισμό, τις χρηματοδοτήσεις και την εταιρική ευθύνη
Το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων του Αιγαίου ΔΑΦΝΗ, σε συνεργασία με το δήμο Ιητών και με την υποστήριξη του Διεπιστημονικού Ινστιτούτου Περιβαλλοντικών Ερευνών (ΔΙΠΕ) και του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), διοργάνωσαν διεθνή συνάντηση στην Αθήνα που πραγματοποιήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2006, στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΚΕΔΚΕ.
Πρακτικά Ημερίδας...