Αρχική Σελίδα
Νησιά-Μέλη
Δομή και Λειτουργία
Το Σήμα Αειφορίας
Αρχείο Ανακοινώσεων
Διεθνής Συνεργασία
Επικοινωνία - Συνδέσεις
 facebook twitter
Διεθνής Συνεργασία
Διεθνής Συνεργασία -
Εισαγωγή
Στρατηγική συνεργασία των Ευρωπαϊκών Νησιών
Με το συντονισμό του Δικτύου Αειφόρων Νήσων του Αιγαίου νησιά από όλη την Ευρώπη (Εσθονία, Σουηδία, Φιλανδία, Δανία, Σκωτία, Κανάρια, Μαδέιρα, Μάλτα, Κύπρο, Ιόνιο, Αιγαίο, αλλά και η Κρήτη) συνεργάζονται στρατηγικά με στόχο να βελτιώσουν τη συνεργασία μεταξύ των διαφορετικών επιπέδων διοίκησης και να υποστηρίξουν την υλοποίηση έργων τοπικής σημασίας που αποτελούν μέρος του ενεργειακού τους σχεδιασμού.
Σύμφωνο των Νησιών (Pact of Islands)
15 μέλη του Δικτύου Δάφνη υπέγραψαν το Σύμφωνο των Νησιών
Το Σύμφωνο των Νησιών αποτελεί μια πολιτική δέσμευση των νησιωτικών αρχών για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε επίπεδο νησιού κατά 20% έως το 2020. Αποτελεί μια προέκταση του Συμφώνου των Δημάρχων και απευθύνεται μόνο σε νησιωτικές αρχές οι οποίες επιθυμούν να δηλώσουν έμπρακτα τη δέσμευσή τους για συμβολή στην πανευρωπαϊκή προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.
Πρόγραμμα ELENA: «Ανάπτυξη υποδομής για «Έξυπνα Δίκτυα» σε ενεργειακά συστήματα 5 αυτόνομων νησιών του Αιγαίου»
Εγκρίθηκε από την Ε.Ε. η πρόταση του Δικτύου ΔΑΦΝΗ προϋπολογισμού 800.000€ για τη μελέτη της εγκατάστασης ευφυών δικτύων σε 5 νησιά του Αιγαίου: Λέσβος, Λήμνος, Σαντορίνη, Κύθνος και Μήλος. Η μελέτη θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα ELENA της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα ολοκληρωθεί το 2014.
Το Δίκτυο Δάφνη στο πρόγραμμα ISLE-PACT
Το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων του Αιγαίου ΔΑΦΝΗ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ISLE-PACT στόχος του οποίου είναι η ανάπτυξη σχεδίων δράσης για τα Ευρωπαϊκά νησιά ώστε να μειωθούν οι εκπομπές CO2 κατά 20% και η ωρίμανση σχετικών έργων.
H ΔΑΦΝΗ στο Σύμφωνο των Δημάρχων
Με πρωτοβουλία του ΔΑΦΝΗ και του Ενεργειακού Γραφείου Ίου-Αιγαίου και με την υποστήριξη των Ευρωβουλευτών Σταύρου Αρναουτάκη και Aννης Ποδηματά, 8 δήμαρχοι νησιωτικών περιοχών του Αιγαίου, μετέβησαν στις Βρυξέλλες για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις της Εβδομάδας για την Αειφόρο Eνέργεια (Sustainable Energy Week, 10-13 Φεβρουαρίου ) και να υπογράψουν τη συμμετοχή τους στο "Σύμφωνο των Δημάρχων".